Αυτή θα μπορούσε να είναι η χρονιά που το κορυφαίο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Samsung μπορεί να αποκτήσει πραγματικά καλύτερες κάμερες από τη ναυαρχίδα της στο Galaxy S24. Με μια νωρίτερα από την αναμενόμενη εκδήλωση Galaxy Unpacked να πλησιάζει αυτό το καλοκαίρι, οι φήμες για το Galaxy Z Fold 6 αρχίζουν να φουντώνουν, με τις κάμερες στο πτυσσόμενο τηλέφωνο να τραβούν μια υγιή δόση προσοχής.
Όποιος ακολούθησε τη σειρά Galaxy Z Fold της Samsung όλα αυτά τα χρόνια ξέρει πώς είναι μια οπτική πανδαισία για τα μάτια με την εκπληκτική αναδιπλούμενη οθόνη του. Ωστόσο, συχνά βρίσκεται πίσω από τη ναυαρχίδα της εταιρείας όσον αφορά τις κάμερες. Δεν αναφέρομαι απευθείας στη σειρά τηλεφώνων Galaxy Ultra, αλλά στα πιο μέτρια μοντέλα όπως τα Galaxy S24 και S24 Plus.
Αυτή τη φορά μπορεί να είναι διαφορετικά σύμφωνα με νέα φήμη από tipster @kro_roe στο Twitter, ο οποίος ισχυρίζεται απλά ότι η κάμερα Fold 6 θα είναι μεγαλύτερη από το Galaxy S24. Είναι ένα πείραγμα χωρίς πολλή ουσία πίσω από αυτό - βασικά, ο καθένας θα μπορούσε να ισχυριστεί τον ίδιο ισχυρισμό σε αυτό το σημείο - αλλά η φήμη αγγίζει αυτό που με εμπόδισε να φτιάξω ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο ως καθημερινό πρόγραμμα οδήγησης.
Μέχρι αυτή την τελευταία φήμη, πιστευόταν ευρέως ότι το Galaxy Z Fold 6 θα είχε την ίδια ρύθμιση κάμερας με το Galaxy Z Fold 5. Ο χρόνος προφανώς τελειώνει πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση του νέου πτυσσόμενου αυτό το καλοκαίρι, οπότε αν και νομίζω ότι μια ώθηση στο Οι κάμερες τόσο αργά στην περίοδο ανάπτυξης είναι απίθανο, η Samsung δεν μπορεί να συνεχίσει να αλλάζει το Z Fold 6 όταν πρόκειται να αποκτήσει καλύτερες κάμερες από το Galaxy S24. Να γιατί.
Το Galaxy S24 διαθέτει κύρια κάμερα 50MP, 12MP ultrawide shooter και τηλεφακό 10MP με οπτικό ζουμ 3x. Αυτές οι προδιαγραφές είναι πανομοιότυπες με το Galaxy S23 του περασμένου έτους. Γνωρίζοντας αυτό, νομίζω ότι θα ήταν αντιπαθητικό εάν η Samsung ανακυκλώσει απλώς τις κάμερες του Galaxy Z Fold 5 και τις χρησιμοποιούσε στο Galaxy Z Fold 6. Αυτό θα σήμαινε ότι το νέο τηλέφωνο θα συνοδεύεται από μια κύρια κάμερα 50MP, 12MP υπερευρεία, και τηλεφακό 10MP με οπτικό ζουμ 3x.
Απλώς, κάτι δεν πάει καλά όταν ένα τηλέφωνο που φημολογείται ότι κοστίζει από 1.699 έως 1.799 δολάρια έχει τις ίδιες κάμερες με το Galaxy S24 των 799 δολαρίων. Αλλά αυτό συνέβη εδώ και λίγο καιρό, και μια τάση που ελπίζω να αποκοπεί φέτος. Το Galaxy Z Fold 6 αξίζει καλύτερες κάμερες από ένα τηλέφωνο που κοστίζει το μισό.
Όμως τα πράγματα άλλαξαν δραματικά το 2023, με νέα πτυσσόμενα όπως το Google Pixel Fold και το OnePlus Open να απειλούν την κυριαρχία της Samsung. Στην κριτική μου στο OnePlus Open, εντυπωσιάστηκα πολύ περισσότερο από το πόσο πιο γυαλιστερό ήταν, τόσο σε υλικό όσο και σε λογισμικό, από το Galaxy Z Fold 5 που προηγήθηκε. Στη σύγκριση του OnePlus Open με το Galaxy Z Fold 5, η κάμερα τηλεφακού στη συσκευή OnePlus αποδείχθηκε εξίσου καλή όσο η κάμερα μεγάλης εμβέλειας του Galaxy Z Fold 5.
Γνωρίζοντας ότι το Galaxy Z Fold 6 θα είναι η πρώτη σημαντική ανακοίνωση για πτυσσόμενα τηλέφωνα για τη χρονιά, η Samsung πρέπει να διασφαλίσει ότι οι κάμερες θα έχουν σωστή αναβάθμιση, εάν σκοπεύει να ξαναπάρει την πρώτη θέση στη λίστα των καλύτερων πτυσσόμενων τηλεφώνων μας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ανταγωνισμός δεν θα είναι τόσο επιεικής και είμαι σίγουρος ότι θέλουν να ξεπεράσουν ό,τι αποκαλύπτει η Samsung. Με ενδιαφέρει πραγματικά τι κάνει η Google με το Pixel Fold 2, το οποίο θα μπορούσε να ονομαστεί Pixel 9 Pro Fold.
Όποιος ακολούθησε τη σειρά Galaxy Z Fold της Samsung όλα αυτά τα χρόνια ξέρει πώς είναι μια οπτική πανδαισία για τα μάτια με την εκπληκτική αναδιπλούμενη οθόνη του. Ωστόσο, συχνά βρίσκεται πίσω από τη ναυαρχίδα της εταιρείας όσον αφορά τις κάμερες. Δεν αναφέρομαι απευθείας στη σειρά τηλεφώνων Galaxy Ultra, αλλά στα πιο μέτρια μοντέλα όπως τα Galaxy S24 και S24 Plus.
Αυτή τη φορά μπορεί να είναι διαφορετικά σύμφωνα με νέα φήμη από tipster @kro_roe στο Twitter, ο οποίος ισχυρίζεται απλά ότι η κάμερα Fold 6 θα είναι μεγαλύτερη από το Galaxy S24. Είναι ένα πείραγμα χωρίς πολλή ουσία πίσω από αυτό - βασικά, ο καθένας θα μπορούσε να ισχυριστεί τον ίδιο ισχυρισμό σε αυτό το σημείο - αλλά η φήμη αγγίζει αυτό που με εμπόδισε να φτιάξω ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο ως καθημερινό πρόγραμμα οδήγησης.
Μέχρι αυτή την τελευταία φήμη, πιστευόταν ευρέως ότι το Galaxy Z Fold 6 θα είχε την ίδια ρύθμιση κάμερας με το Galaxy Z Fold 5. Ο χρόνος προφανώς τελειώνει πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση του νέου πτυσσόμενου αυτό το καλοκαίρι, οπότε αν και νομίζω ότι μια ώθηση στο Οι κάμερες τόσο αργά στην περίοδο ανάπτυξης είναι απίθανο, η Samsung δεν μπορεί να συνεχίσει να αλλάζει το Z Fold 6 όταν πρόκειται να αποκτήσει καλύτερες κάμερες από το Galaxy S24. Να γιατί.
Το κόστος του Fold απαιτεί καλύτερες κάμερες
Γνωρίζω πλήρως την πρόσθετη χρησιμότητα που προσφέρουν όλα τα καλύτερα αναδιπλούμενα τηλέφωνα σε σχέση με τις τυπικές πλάκες, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης πολλαπλών εργασιών μεταξύ μιας χούφτας εφαρμογών. Αλλά όταν πληρώνετε περισσότερα από 1.799 $ για ένα smartphone, ξέρω ότι θα μου άρεσε να έχει κατώτερες κάμερες από, ας πούμε, ένα τηλέφωνο που κοστίζει το μισό.Το Galaxy S24 διαθέτει κύρια κάμερα 50MP, 12MP ultrawide shooter και τηλεφακό 10MP με οπτικό ζουμ 3x. Αυτές οι προδιαγραφές είναι πανομοιότυπες με το Galaxy S23 του περασμένου έτους. Γνωρίζοντας αυτό, νομίζω ότι θα ήταν αντιπαθητικό εάν η Samsung ανακυκλώσει απλώς τις κάμερες του Galaxy Z Fold 5 και τις χρησιμοποιούσε στο Galaxy Z Fold 6. Αυτό θα σήμαινε ότι το νέο τηλέφωνο θα συνοδεύεται από μια κύρια κάμερα 50MP, 12MP υπερευρεία, και τηλεφακό 10MP με οπτικό ζουμ 3x.
Απλώς, κάτι δεν πάει καλά όταν ένα τηλέφωνο που φημολογείται ότι κοστίζει από 1.699 έως 1.799 δολάρια έχει τις ίδιες κάμερες με το Galaxy S24 των 799 δολαρίων. Αλλά αυτό συνέβη εδώ και λίγο καιρό, και μια τάση που ελπίζω να αποκοπεί φέτος. Το Galaxy Z Fold 6 αξίζει καλύτερες κάμερες από ένα τηλέφωνο που κοστίζει το μισό.
Δεν είναι πλέον το μεγαλύτερο ψάρι στη λίμνη
Μέχρι πέρυσι, η Samsung κρατούσε μια σιδερένια λαβή στην αγορά των πτυσσόμενων τηλεφώνων. Σίγουρα, υπήρχαν μερικοί καταξιωμένοι κατασκευαστές τηλεφώνων, όπως η Motorola, που ήταν στην επιχείρηση εξίσου πολύ καιρό, αλλά δεν μπορούσαν να αγγίξουν τα πιο γυαλισμένα πτυσσόμενα τηλέφωνα που έβγαζε η Samsung.Όμως τα πράγματα άλλαξαν δραματικά το 2023, με νέα πτυσσόμενα όπως το Google Pixel Fold και το OnePlus Open να απειλούν την κυριαρχία της Samsung. Στην κριτική μου στο OnePlus Open, εντυπωσιάστηκα πολύ περισσότερο από το πόσο πιο γυαλιστερό ήταν, τόσο σε υλικό όσο και σε λογισμικό, από το Galaxy Z Fold 5 που προηγήθηκε. Στη σύγκριση του OnePlus Open με το Galaxy Z Fold 5, η κάμερα τηλεφακού στη συσκευή OnePlus αποδείχθηκε εξίσου καλή όσο η κάμερα μεγάλης εμβέλειας του Galaxy Z Fold 5.
Γνωρίζοντας ότι το Galaxy Z Fold 6 θα είναι η πρώτη σημαντική ανακοίνωση για πτυσσόμενα τηλέφωνα για τη χρονιά, η Samsung πρέπει να διασφαλίσει ότι οι κάμερες θα έχουν σωστή αναβάθμιση, εάν σκοπεύει να ξαναπάρει την πρώτη θέση στη λίστα των καλύτερων πτυσσόμενων τηλεφώνων μας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ανταγωνισμός δεν θα είναι τόσο επιεικής και είμαι σίγουρος ότι θέλουν να ξεπεράσουν ό,τι αποκαλύπτει η Samsung. Με ενδιαφέρει πραγματικά τι κάνει η Google με το Pixel Fold 2, το οποίο θα μπορούσε να ονομαστεί Pixel 9 Pro Fold.